Kolonoskopi; ucunda soğuk ışık kaynağı olan yani vücut içerisindeyken temas ettiği dokuya zarar vermeyen, video kameralı esnek bir görüntüleme cihazıdır. Çapı yaklaşık 15-20 milimetre (yaklaşık bir insan parmağı kalınlığında) arasında, uzunluğu ise 140-160 santimetre civarındadır. Cihazın en uç kısmında ışık kaynağı ve video kamera dışında bulunduğu ortamdaki sıvı artıkları aspire edecek bir aspirasyon kanalı ve ayrıca dışarıdan hava vermeyi sağlayan bir hava kanalı mevcuttur. Gerektiğinde kolon içerisine bir miktar gaz vererek kolon yapışık ise açılır. Kolonoskopi işlemi makattan bağlayarak yapılan bir muayenedir.
Bağırsakla ilgili şikayetlerin veya bulguların incelenmesinde kullanılan bu yöntem, aynı zamanda kolon ve rektum kanseri taramalarında da kullanılır.
ESWT (Şok Dalga Tedavisi), son dönemlerde ürolojik sorunlarda tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir. Bu zamana kadar böbrek taşlarının kırılmasında ve iskelet sisteminde yer alan ağrıların giderilmesinde kullanılan ESWT tedavisi; son yıllarda erektil disfonksiyon (sertleşme bozuklukları), kronik prostatit (prostat iltihaplanması) ve peyronie (penis eğriliği) gibi problemlerin tedavisinde de kullanılmaya başlanmış ve etkili sonuçlar elde edilmesine olanak sağlamıştır.
Dünyada her 8 kadından 1’i meme kanseri ile mücadele etmektedir. Kadınlarda akciğer kanserinden sonra en çok hayat kaybına neden olan meme kanseri, erken teşhis ile birlikte sağlıklı organlara sıçramasına izin verilmeden tamamen tedavi edilme şansına sahiptir.